Tuesday, 16 August 2011

cabaran sudah bermula..

sekarang baru saya tahu ape itu susu merudum?? uhukhuk, sebabnya saya sedang melalui situasi ITU sekarang!! kasihan saya, T__T!!

tapi lagi kasihan, si bambam itulah.

kejadian ini berlaku mungkin sebab saya jrg sahur makanan berkhasiat & berbukak pon ala kadar jek. yelah, bila tinggal berdua je dgn Anas & time-time nak berbukak itulah Anas buat hal, maka manalah sempat saya masak beria-ria kan. lagipon bila tinggal berdua je, mood makan saya asyik ke laut je. hmmm, =__=

kadang-kadang cuba jugak paksa diri makan, tapi asyik tak habes je. so, sbgai penguat tenaga saya makan kurma byk-byk, pastu amik vitamin shaklee, minum air masak banyak-banyak & bolehla bertahan sampai berbukak cumaaaaaaaaaa bila time pam tu, hasil tuaian tak berbaloi-baloi lah, pastu bila dah nak petang & DF Anas, mesti dia mengamuk-ngamuk sbb susu tak laju mcm biasa. Anas ni jenis tak menyempat, asyik nak laju je, pastu mula la dia bising satu rumah tanda protes & duk tarik-tarik cik N saya suh kuar susu laju, aduyai!!

last-last terpaksalah amik EBM kasi dia, barulah dia senyap & tertido. sian dia!!! stok EBM pon ada bpe ketul dah tu, berdoa moga cukuplah smpai habis puasa ni. AMIN!!

lepas raya pulun buat stok laaa nampak gayanyaa. saya yakin susu saya banyak & insyaAllah sempat buat stok lagi.

*hati & pemikiran kena sentiasa positif barulah production susu pon makin meriah kan, hoyehhh!!*

ish ibu ni, lambatlah!! hisap tangan sendirilah dulu, inipon sodap!!

4 comments:

ally said...

bulattttnya mata anas..ciannya nad..mesti mkn yg berkhasiat okeh..opt for ulam2 ke..take care tau..

molliesa said...

alahai..comelnye anas...dah mcm adam dah nampak style dia..hehe...kuatkan semangat ye...kalo molie mesti hari2 nangis kot...hmm..nad kuat! susu molie pun kurang...sedih sgt..tapi insyaallah..banyakkan amik protin k! :) jaga diri!!

.:Mrs. Engineer:. said...

insyaALLAH...amin...same2 kte doakan susu kita byk eh...sy pun dh tahap kais pg, mkn pg n kais ptf, mkn ptg...uhu

mRsFirdxora said...

all the best mama anas..kuatkan semangat ya...sama2 kita doakan agar susu kite sentiasa ada utk baby...think positif k...

oh la la!