Monday, 25 July 2011

Anas Iman & his bottle story

Anas minum ebm :)

weekend lepas i sentap sikit dgn Anas sbb Anas refuse df dgn i. bila i bg nenen je dia mengamuk. bagi belah kiri, bagi belah kanan, dua-dua dia taknak, huhu. tapi bila bagi botol ebm 3oz, licin dia minum, aduyai. inilah akibatnya bila dah terbiasa dgn botol kan. padahal i bukannya tinggalkan dia lama pon, setengah hari je, balik keje i direct bf dia. ini baru seminggu dia praktis minum guna botol kan.

tapi i paksa-paksa jugak dia, akhirnya dia mengalah & terus bf dgn i sampai taknak lepas pulak, huhu.

puting orthodontic

oleh sebab Anas suka isap susu laju-laju sampai kdg-kdg tersedak, i ajar dia guna puting kemek ni. puting ni bagus sebab lubang dia kat tepi, jadi bila Anas isap, susu tak direct ke tekak lah, tapi keluar ke langit atau ke lidah dulu, then baru ke tekak utk ditelan, hehe. tapi Anas ni tak reti nak sabar, bila susukan dia guna botol, habis separuh puting masuk mulut dia. puting ni jenis besar sikit, memang penuh mulut la kalu dihisap, huhu. tak cool lah Anas ni. kdg-kdg i siap main tarik-tarik lah dgn dia. bila i tarik puting, dia mesti isap lagi laju, smpai puting tu masuk lagi kedalam, huhu.

bottle warmer

beli benda alah ni masa Anas 2 bulan lagi kot. masa tu rs warmer ni penting tapi lama-lama bila Anas dah strt guna botol ni, rasanya kalau tade pon oke kot sebab ebm kalu rendam dalam air panas pon cepat jugak suam, huhu. menyesal tapi menyesal skrg pon dah guna, :(.

tapi yg penting warmer ni kiut, bulat je. :) hahaha, terpksalah anggap mcm tu sebab kalu tak rasa rugi duit je beli, kihkih!!

ibu rock!!

hahahaha, inilah stail bila i df Anas. terpaksa sendal badan Anas dgn paha sendiri sebab tak larat nak tampung dia, berat ya ampunnnn! nmpak tak sopan tapi yg penting selesa, hehe. i buat gitu masa kat umah sndiri jek, kalu kat luar atau pegi umah sapa-sapa, i duduk sopan santun, hahaha. i baru je dapat stail ni sebab masa tu memang rasa tak larat sangat lah, tetiba je kaki jadi terangkat sikit & scara tak langsung terus dpt tampung Anas, hahaha, memang baguslah, :)

muka terkejut tapi comel. suka benar melekat mcm ni sekarang, :)

4 comments:

ally said...

hai...comelnya anas nih..geram tgk..kiss dia utk sy ek...geram tgk pipi dia ni...

"..butterfly.." said...

comel! geram! grr.

mommie yuyu said...

style mama rock tu sama la.yuyu pun terpaksa tampung hafiz mcm tu.kalau x, yuyu alas dgn bantal..sampai kebas2 kaki

mRsFirdxora said...

mcm2 style kan nk susukan anak nie..kdg sy pon buat cmtu gak bila susukan mia...hehe..bila tgk cam apa je..tp yg penting selesa & x sakit pinggang..

oh la la!