Tuesday, 15 March 2011

update status diri dan baby

hmm, sebenarnya mood ibu tak bape baik lah. rindu-rinduan kat abah ni. sedihnya hidup berjauhan begini. tetiba je rasa taknak keje, boleh tak nak quit? hmmm, (--")

ahad, isnin, selasa : pegi checkup klinik sebab baby suda engaged, wuwuwu! awal sungguh anak ibu ni engaged ye, tak sabar nak jupe ibu abah yek. tapi, sekarang baby baru 33weeks, paru-paru baby pon belom cukup matang ye, jadi jangan kuar awal sangat ye sayang. kuar la bila masuk 37weeks, mase tu ibu akan cepat-cepat siap sedia untuk push-push baby, (^_^).

tadi ibu jupe dokter lagi, tapi dokter cakap normal kalu baby suda duduk tempat jalan, cuma kalu baby keluar sekarang, baby masih premature, jadi tak elok ye sayang. baby kena dengar cakap ibu tau, kuar bila dah betol-betol matang ye, ibu abah sayang baby. Tokma, tokwe pon dah tak sabar nak jupe sayang, tapi ingat pesan ibu, kuar bila time matang ya. :)

legaa bila baby aktif-aktif dalam perot ibu ni. tade la ibu cuak sangat. baby kena aktif untuk teman ibu, kita kan jauh dari abah. bila baby aktif, kurang sikit rasa rindu ibu pada abah ni. hmm, tak sabar nak jupe baby.

cuma bila duk jauh ni, ibu risau kot-kot sakit bila duk jauh dengan tokma, jauh dari abah ni. ibu tak pandai nak agak camne tanda-tanda bersalin ni. nurse ade bagitau, ibu pon ade baca camne tanda-tanda bersalin ni, cuma ibu kan budak baru belajar, jadi ibu macam blur-blur lagi. mujurlah ibu menumpang rumah dengan cikgu-cikgu bujang, jadi kalu tersakit tengah-tengah malam ke, tengah-tengah siang ke, boleh la ibu mintak tolong cikgu-cikgu ni antar ibu pegi klinik. terpaksalah susahkan diorang kan, tapi ibu harap ibu sakit masa duk umah tokma, senangla sket kan.

jadi baby kena ingat pesanan ibu ni, kuar time baby betol-betol matang dan kuar bila ibu duk umah tokma ya. :)

33 minggu bolat comel :)

hmmm...

sekarang ibu cuba belajar berpikiran positif dan menerima apa sahaja seadanya. ibu juga kena kuat semangat dan betol-betol kena tabah. walaupon kekadang ibu gagal mengawal airmata, tapi ibu kena gagahkan juga kan. betapa rumitnya hidup ibu sekarang ni. :'(

jadi, mari kita melihat perkara positif untuk membuatkan hidup kita lebih bahagia ya sayang....

sekolahku syurgaku

apartment, eh quarters yang bakal kita duduki bulan depan, mungkinla..hehe!!

rumah kedua ibu / tempat kerjaya baru ibu

ibu berangan-angan untuk tukar ke Terengganu ni, boleh duduk dekat dengan abah tapi ntahla bila ade peluang tu. ibu dah usaha tanya pegawai bahagian pertukaran tu, dia cakap sekarang tade kekosongan, jadi ibu kena tnggu hingga ada kekosongan. ibu harap dapat tukar ke bahagian Sekolah Intergrasi sebab ibu ada kelulusan dengan budak-budak OKU, hmmm, moga-moga peluang tukar tu cepatlah. Amin!!

noted : maap mommy pya dan mommy ally, takleh nak jawab TAG, tenet tersangat la slow, jadi kena loading lama nak buat pape, tapi thanks tau sebab tag org.

23 comments:

wan fyewa said...

sntiase bdoa taw ibu baby...:)

-ewa

nuruljannah sukhri said...

kan bagus kalau ibu mcm ni.kena kuat sikit.lagipun yuyu tgk sekolah ibu ni sekolah baru, selesa..hospital dekat je jauh?? banyak fikir benda2 positif..mst ibu x rasa sunyi @ risau sgt..

chekgu Moe said...

babe....
sabar ye..
takmo cedey2..
baby dengar cakap ibu tau..
kua bile dah dekat dengan ayah, dengan tok sume... :)
kuatkan semangat ye!

daku doakan dari kejauhan...

nadeera said...

baby tak sabar nak jumpaibu dia kot..heheh tapi baby dgr ckp ibu k.kuar bila dh sedia k ..dira doakan ibu ngan baby sihat2 kat sana yer..

Rosie Rose said...

mmg bulat betul perutmu, nad! hikssss comel!

33weeks eyyyy dah engage? kite nyer baby masih pusing2... bebaru ni gi check up, leh songsang lagi. tkpe, baru nak masuk 30weeks. harap2 nnt bila sampai masa, pandai la dia pusing position sepatutnya.


kuat betul nad ye... gagah bawak perut gi skolah... hati2 tau dear! and all the best!

ally said...

wah..kuarters tu cantik..hehe..*xpe x dpt jwb tag tu*..hehe

Pya said...

takpe nad. aloh tak penting pon buat tag tu.

mcm best je tempat baru. kuarters cantek tuw! apepun nad hepi2 je k! insyaAllah nnt dpt tukar tu ^_^

nadiah said...

mama ewa :

mekasih ewa. InsyaAllah, akan selalu berdoa untuk sntiasa dikuatkan semangat. :)

nadiah said...

Yuyu :

klinik bersalin sangat dekat yuyu. belakang sekolah jek, pegi jalan kaki pon boleh. tp org kalu boleh xnk bersalin kt sini sbb jauh dari Ma org, suami org tp kalu dh takdir bersalin kt klinik sini, org tima je. :)

doakan org ek. :)

nadiah said...

Molie :

Ya, ya, baby kena dengar jgk nasihat aunty molie ni. kena lahir bila abah dgn tok ade tau. :)

thanks molie. org pon doakan molie dari jauh. :)

nadiah said...

nadeera :

thanks mama dira. org pon doakan dira dn bby sihat walafiat sntiasa. :)

nadiah said...

rosie rose :

bulat mcm bola, hehe!

tape rose, bby akan pusing lagi. nt msti dia akan duk tmpt betol gak. baby aina aritu pon songsang gak, tp skrg bby dia dh ok, tak songsang dah. :)

org x kuat, tp terpksa kuatkan diri demi bby. lagi sbulan je keje, nt cuti 3 bulan. hehe!

nadiah said...
This comment has been removed by the author.
nadiah said...

Ally :

kan, cantek kan. tapi belom rasmi lg ni. next month or next week kot bru rasmi dan bru lah org leh duk sane.

nadiah said...

Pya :

mekasih pya. doakan org cpt dpt tukar ek. kuarters mmg cntek, x sbr nak tinggal di kuarters baru, hehe!

^nanie^ said...

nad,jage diri bebaik ye..xmo cdey2..xlame da tu..nanie pon da xlarat ni..weee..pasni kite cuti 3bulan..hehe

Puan Laili MoMmY_tO_Be said...

banyakkan sabar ye teman...ada hikmahnye tue...hehe senang je ckp..tp i tahu canne prasaan tu bl terpaksa berjauhan ngn y tersayang...huhu T_T aku plk y sedih...

Cik Puan Fara said...

ohh i phm perasaansayu tu.. bile rasa xsedap bdn tp berkesorangan.. i ni kt trg, hasben kt KL..wiken je boleh jumpe.. skrg kuatkn diri dgn igt ada baby dlm perut je..

tabah la yer.. insyaallah satu hari nnt, boleh dok same2 ;)

Puan aiNa Rahman said...

nad..pewot dah makin comel² tu. dah x lame dah kan, aina doakan yang terbaik utk kite semua. Mommy kena kuat, baru bby pun kuat..tau! Bertahannn.. =D

nadiah said...

nanie :

nanieeee, org pon x sbr nk cuti 3 bulan ni. tp tetiba rs keje ni mnyronokkn pulak, hehe!

tp bila memikirkan kepenatan bekerja tu, rs nak cepat2 cuti je. huhu.

nadiah said...

puan Laili :

kan, sedeh je bila duk jauh ni, tapi terpksa lah bertahan. demi masa depan sndiri, ibu kena kuat.

motivasi diri : ibu kuat, baby lagi kuat kan. :)

nadiah said...

cik puan fara :

betol2,kalu malam lenguh kaki ke, krem kaki ke, xde org nk urutkan, sedehnyaaaaaaaa, :'(

tp kena bertahanlah demi baby. Yah, yah. saya kuat, hehe!

nadiah said...

aina :

hi mummy aina. rindulah kt u. perot comel ek? perot aina pon comel, bulat je kan.

org pon berdoa yg terbaik utk aina, utk kita semua. Amin!! :)

oh la la!