Sunday, 27 March 2011

cerita tentang banyak perkara

rindu sungguh nak berblogging, rindu nak blogwalking ke belog geng ibu-ibu boyot, tapi keadaan internet i sangat mendukacitakan, jadi terpaksa duk diam-diam je kat umah ni. bila balik kampong, rasa macam nak rehat sepuashati, maap ye kawan-kawan, tak sempat nak jengah belog korang... :)

i rindu kan geng ibu-ibu boyot semua, korang rindu i tak, ehem??

update checkup 34 minggu

baru tadi pegi checkup. Alhamdulillah, semua oke. baby still lagi engaged, tapi belom waktu dia nak kuar. dia patuh dengan arahan ibu supaya kuar bila dah cukup matang. tapi si ibu ni teringin pulak nak cuti awal sebab penat la keje skrg ---> malam-malam lenguh kaki, siang-siang mengantuk semacam je, ahh, macam-macam kerenah diri sendiri sekarang ni.

hmmm, nak cuti. nak cuti. nak cuti. nak cuti. :'(

perihal kerja

awal-awal best, tapi oleh sebab sekarang, i dah tak larat nak bawak diri sendiri, tetiba rasa keje dah tak best. ohh-ohh. tapi mujurlah kawan-kawan di umah jenis yang huha huha, jadi ade jugaklah penghibur hati ni dengan gelak gila-gila diorang ni. diorang buat lawak, i tukang gelak, ringan sket rasa beban keje tu.

kadang-kadang bila balik keje penat, rasa rindu dengan encek suami, sebab dulu bila i sakit atau lenguh-lenguh kaki, dialah tukang urut, tapi sekarang, diri sendiri yang urut kaki sendiri. ohh, sangat sedih rasanya, takleh nak manja-manja, mengada-ngadalah.

nak encek suami i sekarang jugak. hmmmmmmmm. :(

biar lambat asal selamat

'sayang, awak duk dalam troli lah, nt abang tolak sayang. sayang lambat sangat jalan, sian sayang'.

suami i cakap macam tu kat i masa kitorang pegi jalan-jalan kat shopping mall. suami cakap dia romantik sebab tu dia nak tolak i dalam troli, huhu. padahal i rasa dia perli i sebenarnya, yelah yelah, i berjalan sangattttttt lambat sekarang, dia dah jauh ke depan, i pulak jauh ke belakang, hehe! pastu terpaksalah dia tunggu i sambil jalan berpimpin tangan supaya takde lah i ketinggalan sangat, hehe!

how romantic!! hmm, nak suami i.... :(

bersalin awal

bukan meminta atau berdoa, tapi kadang-kadang berharap juga bersalin awal tapi taknak terlalu awal, tapi awal yg sepatutnya lah. kondisi diri sendiri sangatlah memenatkan. tido tak lena sebab panas, makan dah tak bape kenyang sebab dah taktau nak makan apa, jalan pon slow sebab bdan sangat beratlah. ehh ini bukan mengeluh ya, tapi sekadar meluah perasaan. i suka jadi ibu boyot, sebab i rasa i seksi bila ada perot berbonggol ni, hehe!

tapi i dah tak sabar nak jupe si tecik cinonet ni, rasa tak sabar nak pelok cium dia. tiap kali dia kick perot i, i rasa amat-amat teruja tau. eeei, tak sabarlah. :)

tanpa gambar

maap, entri kali ni tanpa gambar sebab kamera i terjatuh hingga rosak dia punya lense. sayang kamera tu sebab kamera tu encek suami yg kasi hadiah besdai tahun lepas. bila i cakap kat suami, dia cakap nak buat camne, takde rezeki la tu. tapi suami taknak ganti kamera baru, sebab dia cakap itu salah i sendiri, hukhuk!!

tapelah, redha jelah. nanti dapat gaji, i nak beli kamera dslr, hahahahaha. beranganlah!!

tahniah dan gud luck

kepada ibu-ibu yang berjaya bersalin bulan ni, TAHNIAH-TAHNIAH!! dan kepada bakal-bakal ibu yg EDD bulan April ni, GUD LUCK!! dan selamat meng-push baby, semoga dipermudahkan segalanya. kita kena berusaha dan berdoa supaya kita dan baby kita selamat dan sihat walafiat, aminn!!

3 comments:

nuruljannah sukhri said...

woah..semua dalam satu entry.. insyaallah selalu la berdoa, boleh la jumpa cinonet tu awal...mana tahu kan baby pun dh x sbr nk keluar..

i pun sama, brjalan lambatttt sgt.tp ttp xnk kalah bila masuk shopping mall./hehe

Puan Laili MoMmY_tO_Be said...

memang windu u sgt nad!!! haha~
hari2 i jengok u nyer blog tp xdok update...dah agak dah mst sbb tenet lembap mcm kiter kan...ala kura2 gitu haha!!

i pown same cam u nad...kdg2 terase nk bersalin awal huhu sebab dah mcm xlarat nk bawak pewot hukhuk...tp biar la weeks 37 and above hehe~~

Puan aiNa Rahman said...

semoga kita semua selamat bersalin nanti. Rasa²nya nad pn bersalin on April ni. hehee. takmau sedih2, kite kena kuat..walaupun di akhir kehamilan ni banyak sangat dugaan dan rintangan, kan. tapi ape pun, saya bangga jadi ibu boyot! gimme five!~~

oh la la!