Friday, 29 July 2011

bengkak susu itu sakit, T___T

pagi tadi serius sengsara dgn bengkak susu. jenuh BF Anas Iman banyak kali tapi bengkaknya enggak mahu hilang dong! terasa mahu nangis je tapi itu bukan boleh hilangkan bengkak pon. so i try tuam bengkak tu dgn air panas, eh bukan-bukan. tuam dgn botol yg berisi air panas. tapi failed jugak, hukhuk!!! skrg bengkak ada lagi tapi sudah kurang sikit la, sebab paksa Anas isap jugak, sampai tertido-tido Anas, hahahaha!

seksa sungguh bengkak susu ni. kekadang rasa macam nak bius je bhgian bengkak tu supaya i tak rasa sakit lagi kan. Ya Allah, dugaannya. dh banyak kali bengkak susu ni, kadang-kadang sampai berketul-ketul, ohh seriau. lagi seriau bila tahu ada yg kena operate akibat bengkak susu ni. OMG, takmaulah kena macam tu, hmm risau, :(

pastu bila berkeadaan macam ni, terus teringat kat encek hubby, sebab biasa kalu i bengkak susu, dialah yg banyak bagi support, & dia juga lah yg tolong jaga Anas sementara i try bermcm-mcm cara utk surutkan bengkak ni, emm rindu!

oke, oke, esok akan jumpa hubby dah, hoyehh! & mulai esok, dia akan bercuti seminggu, hoyehh lagii!! jadi, sebagai permulaan puasa, isnin ni bolehlah kami berbuka & bersahur bersama-sama kan, pastu sama-sama menjaga Anas, hmm bahagianya!! ohh jarang dapat situasi begitu tapi bila dah dapat, rasa nak suh masa lambat-lambat je berlalu, Amin!!

tak sabar nak tggu hujung tahun ni sebab kami plan nak pegi melancong, bersama Anas. :) seronok, harap tercapailah impian ni. melancong dalam negeri je, itupon dh cukup bahagia dah. boleh dah i merancang & berangan macam-macam kan.

sedih bila i kat sekolah, i terpksa jadi 'single parents'. pagi-pagi kelam kabut nak siapkan Anas, susukan Anas, blaa blaa, pastu pegi keje, keje sampai nak muntah pastu balik keje. kat umah, main-main dgn Anas, pastu tinggalkan dia kejap utk mandi then barulah boleh makan, makan pon makanan simple-simple je, janji kenyang. pastu mandikan Anas, main-main dgn dia lagi, tidokan dia, barulah boleh basuh baju, iron baju utk esok, siapkan baju-baju Anas letak dlm bakul then barulah boleh tido dgn aman. pastu esok pagi jam 5.00 pagi dah bangun dh utk pam susu, then mandi pastu susukan Anas, bila Anas dah tido barulah boleh pegi keje. pastu ulanglah hari-hari dgn benda sama.

bila dikenang-kenangkan, terasa sedih je diri ni. terpaksa berjauhan dgn hubby pastu membesarkan & menjaga Anas sorang-sorang. memang supermak tapi tak super mana lah sebab kadang-kadang menangis jugak sbb tak tahann duk berdua je dgn Anas, hmmm :(

my little bambam, Anas Iman

tapi i bertuah jugak lah, sebab Anas sangat senang utk dijaga. mungkin dia paham, ibu dia keseorangan je. Anaslah pengubat duka lara ibu. cuma tak seronoknya sebab abah takleh tengok sangat perkembangan Anas, nak 3gs pon coverage kat kuarters sangatlah teruk, emm kesian abahh, :(

ehh, ehh, melalut benda lain lak, hehe! okeh lah, my super duper bambam dah bangun nak nyusu, kena cau cin cau dulu, huhu!!!

10 comments:

Rosie Rose said...

pandai anas ye... dia faham ibu dia jaga dia sorg2. haih, cmana lak nasib kite di perantauan nanti. lagi ler jauh dgn hubby... huhuhuhuhu T_T

owh ye... pasal bengkak susu, nape tak marmet? aritu kite bengkak susu sampai ketul2... hanya marmet la pengubat. tuam2 tu semua tak jalan. bila marmet, tuuuu dia, sampai 2 botol dapat :)

nadiah said...

rosie :

eh, hubby rose x ikut same ke nt di perantauan tu?

org x pandai marmet, dh try buat tp x jadi pastu ketul-ketul tu sangatlah sakit, hukhuk!! :(

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Ala, comelnye Anas bambam :) boleh buat menantu nie. HEHE.

seksa jugak bengkak susu ek? I sekali je rase cam ade keras kat bahagian tepi ketiak, pastu Alhamdulillah takde dah.

Kesian kan kite yg berjauhan dgn suami ni kan? hmm. sabar & tabah lah yer. supermak pun, meleleh gak airmata kalau rindu tau :(

nadiah said...

balkidz_hunny :

Batrisya pon comel. boleh2, chopp awal jd menantu, hiks!!

aah, sksa. mmg ade rs keras-keras bwh ketiak ni, tp Alhamdulillah la, dh beransur hilang dh. rs nk demam pon ade ni, :(

kan, kesian kan. supermak pon meleleh2 jgk airmata. :(

^nanie^ said...

nad,rindu nk gosip2..ammar n anas boolat..hehe

mommie yuyu said...

nasib la anas kuat minum susu..yuyu bengkak susu mesti demam dan nangis..sakit xmo ingat dh

♥S@R@♥ said...

ciannye awak..

nad akk saya pernh bg tau saya letak ubat cap kaki tiga (dah lupa lak saya org panggil apa)..tp dlm bentuk serbuk tu..letak kt cik B...

dah try sikat n sapu susu kat sekeling cik b x? (ni saya dpt dr kelas BF)..

ok la selmt berpuasa..

nadiah said...

nanie :

line tenet kt sekolah teruk, jd takleh nk gosip2 sangat, hehe!

aah, sama-sama boolat kan, comel :)

nadiah said...

yuyu :

aah, mujurlah Anas kuat mnyusu, & dialah yg byk tolong org, hehe.

aahh, sama, sakit kan, mmg takmo ingat dh rs sakit tu, :(

nadiah said...

sara :

yeke, tak penah dgr lak cara tu, tape boleh cuba nt tapi hrp2 tak kena dh bengkak susu, sakittt!! :(

dah sikat dah, tp x jalan jugak, lagipon ade ketul-ketul kan, itu la yg jd lagi sakit tu. :(

oh la la!