Tuesday, 8 March 2011

mood ke laut sudah!

memula kita start konon-konon hepi, tapi padahal hamba ni sedih giler, tengah emo ni. emo yang terlampau lampau sampai rasa nak nangis je sepanjang hari. hmmmmmmmmmm, (--").

maternity dress pertama dalam hidup dan sepanjang preggy ni

fake smile ---> baru lepas nangis ni, sob sob!!

si tecik cinonet peneman duka lara ibu ni

kasut kaler sejoli dengan baju, hehe!! tapi sudeh ketat mey, sembab giler.

aku dah dapat tau penempatan keje aku. Sekolah kawasan Jeli. Ya, sekolah yang jauh giler dari umah mak ayah aku. 2 jam perjalanan babe!! oh ohhh. hmmm, terpaksalah aku tinggal jauh dari ya habibi ya maulana, jauh dari mak ayah, jauh dari adek beradek, sob sob!! (T________T).

camne nak mengharungi hidup bila terpaksa berjauhan dengan insan-insan tersayang ni. lebih-lebih lagi bila tengah sarat ni. mujurlah ade si tecik cinonet yang leh jadi peneman dikala gundah gulana.

baby kena berkelakuan baik-baik tau dalam perot ibu ni ya. abah dah duk jauh dari kita, abah dah takleh manja-manjakan kita lagi, (--").

bila dapat tau je dapat sekolah mane tadi, terus aku menangis sampai merah-merah mata. sungguh tak malu aku ni. tapi aku memang dah takleh tahan rasa sedih sebab tak sangka akan dapat tempat yang sejauh ni. hinggakan ada pegawai pujuk aku jangan sedih-sedih sangat, nanti baby awak pon sedih, kuikui!!

mahu mintak tukar tapi kena keje dulu sampailah ade kekosongan tempat yang dekat dengan umah mak ayah aku, tempat yang dekat dengan encek suami ke. ahh, ntah bila la ada kekosongan ni, (--")

esok kena lapor diri, esok jugaklah kena sette hal rumah sewa. harap cepat jumpa. pastu kena pikir lah nak bawak sapa untuk teman aku kat sane nanti, jikalau aku tersakit perot malam-malam nanti. nak bawak Ma, tapi Ma tak pandai drive lak. kena bawak pakej lah, Mak ayah terus, HAHAHAHA!

Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkanlah segala urusanku, kuatkanlah semangatku. Amin. Amin!!

10 comments:

nuruljannah sukhri said...

byk2 sabar ye mommie nad.kejap je tu, nnt biasa lah tu.jangan ikutkan perasaan k.nnt baby terikut2 pulak sedih mcm mommie.cuba2 la inai kekosongan kat sekolah lain pasni

"..butterfly.." said...

esok!! so how nih?dh dcide sape yg teman? bhaye tuh sesorang kt SANE. humph!

Sophie said...

alo nad. takmo sedey2. nnt baby boy dlm peyut pon sedey. takpe, sebulan lebih je keje pastu dah pantangkan? ^_^

Rosie Rose said...

alahai, siannya... faham sgt perasaan nad. kite akceli kene keje kat kelantan (USM Kubang Kerian), tp sejak kawen mmg duk KL. sbb tu tak keje. hubby tak sanggup jauh. sib bek belum 'diwajibkan' bekerja sbb kite mmg bond ngan USM. nnt dah habis study, kena gak gak keje kat kubang kerian. fuh, fuh....

btw, tkpela.. byk2 sbr ye dear! muahhhh!

Puan aiNa Rahman said...

xpe Nad, insyaallah dipermudahkan semuanya tu. Mane tau lepas bersalin nanti ade kokosongan dkat2 area KB ke kan..xmau sedih2 k. Nanti baby pn x dapat nak berkarate dengan senang hati kat dalam tu, tkut ibu die marah..hehe

ally said...

alahai..ciannya dia...tp kene ada teman nih..kalo ada emergency ada gak org leh tlg tgk2 kan..hope the best for u dear!

Puan Laili said...

alolooo..ciannyerr....
mommy tabahkan hati yer.....
mne tahu nnt ade rezki tuko nnt...amin....

nadiah said...

To Yuyu, Ewa, Pya, Rosie, Aina, Ally dan Laili :

terima kasih bebanyak ats segala nasihat dan doa korang semua. skrg org xleh nk update lg, mood down. :(

nt lepas settle semua, org update ek. thanks ats segala2 nya. gembira ada kwn2 mcm ni. tima kasih byk2 ek!!

sheky said...

alahai dugaan nya...try la timbang2 kan..if berbaloi ngan gaji,pergi la..tp klu x...susah nk cakap..jauh tu..lgpun x tau sampai bila kn..family ckp cmne?siannya la..

mamaleen said...

sabar ye.. susah2 dulu.. insyaallah nanti Allah mudahkan time bersalin.. ok jom layan lagu Insyaallah yer.. huhu

oh la la!