Thursday, 17 February 2011

ohh ohh frustnya oh!


baby, ibu sedih lahhhhhhh, uwaaaa uwaaaa!! (--")

rasanya sepanjang aku preggie ni, aku asyik beruntung je sebab selalu dapat jumpa dokter yang friendly, lagi baik hati, lagi banyak beri aku pendapat dan nasihat yang bernas. tapi kali ni, oleh sebab aku pepandai jek tukar klinik private untuk scan si tecik ni, dan hasilnya pulak sangatlah mengecewakan, sangat menyedihkan dan sangat mendukacitakan aku, hukhuk!! (huh! padan muka haku, (==)).

lepas je scan situ, terus rasa nak blacklist klinik tu, hish!! ape la, dokter situ tak friendly langsung, payahnya nak bukak mulut, macam ade jongkong emas je dalam mulut dia, eeeii, gerammm!! tak pasal-pasal, aku buat dosa kering sebab termengumpat engkau wahai dokter, huhu!!

hmmm, baiklah, mari kita berpikiran positif, maybe memang stail dokter tu begitu kan, kita tanya, barulah dia jawab. kalau kita tak tanya, dia pon takkan jawab dan jugak takkan tanya. haiyak!! haku pon boleh jadi dokter kalu gitu gayanya, kihkih!!

niat asal ke klinik tu adalah nak scan si cinonet comel dalam perot ni sambil-sambil survey lah sana, sebab plan nak bersalin kat situ, tapi disebabkan servis dokternya 'baik punya', jadi aku kena pikir masak-masaklah sebab aku rasa dia macam tak membantu je dalam adegan push-push nanti, hmmm (--").

tapi mujurlah bila scan tadi, nampak baby dalam perot ni sihat walafiat, rasa legaa sikit. cuma dokter ni takde pon nak explain ape yang terpampang dalam screen scan tu, dahlah kekadang aku sendiri tak paham apa yang dia cuba tunjukkan tu. cuba lah explain, 'hah, ini kaki baby awak, hmm saiz kaki baby awak normal, perkembangan dia bagus'. tapi sori, dokter tu macam cakap taknak cakap jek. bila kita tanya, 'eh dokter, tu ape tu? berat baby saya bape ek? jantung dia berdenyut kuat tak? gender dia betol ke boy?', barulah dia cakap, tapi itupon sikit jek, takdelah explain panjang-panjang...

hmmm, sedihnya, frustnya....

oke, oke, biarlah, (-__-). yang penting baby aku sihat dan membesar bagai juara. Yay! berat baby sekarang 1.2kg, tapi aku tak sure betol ke tak sebab aku macam kurang dengar lak mase dokter tu cakap, padahal dua kali aku tanya tu, hehe! sebab geram punya pasal lah tu, kuikui!

tape, suami cakap next week kita pegi scan lagi kat klinik private sebelom ni. hoyeh! hoyeh!


nah, ini hasil scan yang mendukacitakan tadi
baby (29 minggu)
hmm, hamba tak paham hasil scan ni, (--")
kaler dia tak cantek, gambar pon tak bape clear, hukhuk!!


note : tak pasal-pasal encek suami tarpaksa layan kerenah isteri dia akibat kefrustan terlampau tadi, pastu kena belanja mcd, belanja baju baru, handbag baru, hahaha tapi bagus jugak kan, hehe! Yay!

16 comments:

Sophie said...

sgt tak bestlah doc tu! dah la private kena bayo. takpe nad, sabar ye. kan dah dpt mcd, bj baru & handbag baru (^_^)

"..butterfly.." said...

caittt...klu i, nexmonth msti i g scan situ lg..pastu buat2 mecok lg..nt bapak baby blnje lg! ahakz!

^nanie^ said...

nad,truknye doc tu..bkn nye byr murah kan?sakit ati jerk..pangkah terus klinik tu..tp,yg penting bby chat kan?n xsaba oh nk jumpe bby..hehe

Puan aiNa Rahman said...

aina juge tidak paham ngan scan image neh.tp rasanya belah kanan tu kepala bby, kiri pulak badan die, pastu mcm buble tu heart die. ayooo...klo mcm gini aina pn leh jadik doc..hehe

chik star said...

dR xmesre.
stress ork?!

tapi tak pe, dapat tengok anak.
hati dah cukup bunge2 dah.
:D

.:Mrs. Engineer:. said...

wow...byk nye dpt brg baru...hu3

nadiah said...

sophie :

tulah, dugaan betol kan, rasa nak nangis je tau tapi mujurlah dpt hadiah lps tu, kihkih!!

nadiah said...

'..butterfly..' :

betol jugak kan. nt leh mintak mcm2 lagi kan, hehe!

ally said...

agaknya kan nad, doc tu mmg ada jongkong emas kot kat mulut dia..hehe...=) xpe2, nak lagi puas hati, balik semula ke klinik yg dulu..hehe..

nadiah said...

nanie :

tula, mujur baby oke, aktif jek, jadi itulah pengubat hati lara ni. :)

nadiah said...

aina :

aah. betol dah aina ckp tu, scan tu tnjk bhgian kpala, bdn dn jntung dia, tp kaler scan tu x cun, pastu mcm kabur2 sikit aina. org x puas hati, :(

nadiah said...

chik star :

sgt stress kak, rs nak nangis je lps scan tu, sbb apa yg dibayangkan x sama sprti yg dilalui, sob sob!!

tp mujurlah anak ni aktif je, mcm phm je ibu dia sdih. :)

nadiah said...

mrs.engineer :

hehe, hubby terpaksa layan kerenah isteri dia ni, kalau tak muncung jelah spjg hari, kihkih!

nadiah said...

ally :

aah, agaknya kan. hehe! nt next scan, mmg kena g klinik lama lah, xleh dah pepandai tukar klinik kan. hehe!

chekgu Moe said...

nad..sabo neh.... huhu..meh la jumpe doc kite... superbbbbb!!! sangat best! sume bende cite... pasal shopping baju baby pun cite gak...hahaha..

mcm aina kate...belah kanan tu kepala baby... yang kiri tu tak nampak sangat... biasenye doc printkan yang macam tu...tapi kalo wat scan yang 3d atau 4d,dia akan scan muka baby...

nadiah said...

molie :

tula, bestnya molie dpt jupe doc best, sonok la. sng hati. :)

aah, betol tu, tp klinik sblom ni org pegi dia print satu-satu, pastu jelas je gmbr dia. ini dah la printed scan x cntek, kat screen dia pon tak cantek tau!! :(

oh la la!