Monday, 3 January 2011

sambutan tahun baru 2011 aku

aku kolot, aku tak cool, jadi sambutan tahun baru aku kat rumah aje, bersama suami di depan tv. hoho!! eh tahun ni sambut tahun baru kat rumah Ma & We. suami cuti, jd terus balik kampong, hoho!

memula semangat nak tgk fireworks dari beranda rumah, sebab masa kecik-kecik dulu, bila time new year ke, merdeka ke, memang nampak lah fireworks tu, tapi kali ni hampes dan sia-sia lah, tarak nampak langsung. nyesal tunggu!! (--")

eh nape asal masuk je tahun baru, terus mengada nak pakai benda-benda baru, hoho!! kalau boleh, dari hujung rambut hingga hujung kaki lah serba baru, lengkap!!

tapi itu niat orang lain la kot, haha. niat aku cuma nak cari satu jek benda baru. benda baru yang sepatutnya memang dah lamaa gile beli, tapi tak terbeli-beli...

selipar comfort.

akhirnya terbeli jugak. niat berzaman sudeh, tp bila preggy nk masuk 6 bulan, baru tercapai. beli pon sebab selipar jepun yg selalu pakai tu, tapak dia dh haus dan licin dan bisa buat aku jatuh tertonggeng atas lantai. so, ini mungkin akan jd penyelamat. :) ini satu-satunya selipar terbaru kot, lain semua kasut. kasut pon tak bape muat dah, sebab kaki dah kembung lah, hohoho!!

kasut keje encek suami :)

tak aci betol. dia siap beli 2 pasang oke. aku sepasang, dia rembat dua. dah la mahalnakmampuih!! ayoyo, mujur guna duit dia, haha!! emm ni baru sebahagian kot kasut dia, sebahagian lagi ntah mana dia letak. :(

tiramisu!!

penah mengidam ini dulu. tapi bukanlah mengidam sangat, mengada je sebenarnya, huhu!! sedap tapi bukan aku yg habiskan, ada dua org budak kecik yang settlekan. huh!! menyesal bawak diorang. haha!!

nasi ayam gulai mok wok

kalau balik kampong dan ada masa lebih, kompem datang makan nasik ni. sedap hingga tertambah-tambah. jadi, sambutan hari pertama 2011 kami, adalah dgn nasik ini, nyum-nyum!! kedai dia ke belakang sikit, kena masuk jalan kampong. kalau dtg kelantan, silalah try. :)

HP LG Lolipop

zaman serba canggih ni, orang lain minat pakai blackberry atau iphone, tapi adik aku, NOR boleh pulak minat LG Lolipop, hahaha!! sangat tak cool. tergila-gila dgn hp ni hingga sanggup tampal gambar hp ni dalam bilik dia, haha!! siap mesej aku, suh hadiah kan hp ni utk upcoming birthday dia bulan Disember nt. eleh, besdai bulan Dis, tapi kena kasik hadiah 11 bulan awal, aiyak!!

tapi aku lagi la tak cool sebab masih kekal pakai hp Sony Ericsson K530i jek. takpelah, tak canggih pon, masih berjasa. hehe!!

oke.

itu sahaja sambutan tahun baru aku, sangat bosan ok. huhu!! (--")

10 comments:

chekgu Moe said...

hey...comel la kasut putih tuuuuu!! kite sukerr... hehe

plus nasik yg kat kampung nad tu mcm sedapppp jerr... terliurrr..hehe

p/s: hubby kite fanatik gile dengan LG... abes barangan kat umah sume nak LG... dah la mahal...huhu.. skang dia dok aim optimus one LG henpon...adei.....

aNaYaNa said...

kak nad selamat tahun baru..
kak dlu ex kusza key?
hehe..patut rasa cam penah tengok..
My sis:Ayu 1 sekoloh teknik ngn K.nad dlu..:)

nadiah said...

molie :

comel kan slipar tu. mula2 ingat nak amik selipar lain, kaler merah,tp xde saiz. so suami suggest amik yg ni. mmg comfort lah. sukaaaa!

aah, sdp nsik ni molie. nt kalu dtg kelate, pegi la singgah mkn sini ek. nt org bg maps. takpon inform je kt org, kot2 org ada kg, leh pegi makan sesama. hehe!!

note : Yeke. org stkat ni ada tv je LG, pastu yg lain brand cmpur2 la. hehe!!

nadiah said...

anayana :

hi. selamat tahun baru.

yap, dulu ex-kusza dan ex-teknik. anayana study kusza ke dulu?

ohh ayu RF ek? mcm iras je muka anayana dgn ayu, hehe!

salam kenal. :)

^nanie^ said...

cdapnye nasi tuuuuu..kt ne nk beli eh?hehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

ok pe kak nad...saya sambut tahun baru tgk bunga api kat tepi umah jerk..kem askar tu haaa duk main..pastu terus tido!! hak3....

Puan aiNa Rahman said...

happy new year nad. nak kena supin selipar lain sbb yg ni dah sarat. ahaha.

nadiah said...

nanie :

memang sedap nanie. kat kelate ni, pegi mkn masa balik kg aritu. nt nanie pegi la try ek..:)

nadiah said...

weiyda :

emm nampak jgk tgk fireworks tu, org ni langsung tidak. penat nunggu jek. last2 tgk dlm tv, huhu!!

nadiah said...

puan aina rahman :

happy new year aina!! org pon shoppink slipar bru pon sbb dh teruk sgt slipar lama tu, huhu!!

oh la la!