Thursday, 6 January 2011

perihal pusat timbul

timbul seperti ini...


ataupon seperti ini, huhu!!

* eh sama je kan? huhu *

mula-mula preggy dulu, saya dah agak dah yang pusat saya akan timbul seperti itu jugak. tapi bila terbayangkan ia terjadi di perot sendiri, hehe, macam kelakar jek (==).

awal-awal preggy masa perot belom boyot dan buncet, memang takde langsung lah. tapiiiiii, bila masuk 23 minggu, perot makin boyot dan buncet kan, terus la nampak ketimbulan pusat tu. omaigodddddd, kiut nya, hahahaha!!

masa 19, 21, dan 22 minggu, pusat dah tertimbul sikit-sikit tapi takde lah ketara sangat, macam comel-comel jek, huhu! tapi sekarang, ya ampunn comelnya, hehe! (@__@). time preggy ni je dapat pusat cam tu, nanti bila perot dah kempis balik, pusat pon back to normal lah, (--")

tapi pusat ni nampak time tak pakai baju je, bila pakai baju dia hilang di sebalik baju. dia takdelah keras kejong hingga nampak tertimbul gitu, oh no no no!!

malam tadi - 23 minggu ni
posisi tepi

posisi atas

posisi tepi jugak tapi senget, hehe

see, pusat timbul saya tak nampak kan, padahal disebalik baju tu, dia tertimbul uuu!!
huhu!! (^__^)


**oh bila tengok gambar-gambar ni, rasa macam saya letak bola je dalam
baju kan, bulatnyaaa!! perot awak pon camni jugak ke? aduyai... (==)





note : tetiba bangun pagi ni sakit tekak, selsema dan rasa nak demam. ayaya, bila ada rasa camni, terus tak sedap hati kan. saya tak kesah kalau saya demam, tapi jangan la efek kat baby ye.

Ya Allah, jauhkanlah baby ku dari segala bahaya dan sebarang penyakit. selamatkanlah dia, sihatkan lah dia, cergaskanlah dia. Ameen!!

12 comments:

ally said...

comelnya perut..hehe..sama la kita..hehe..bole geng..hah, demam ek? baik2 tau, g la klinik..deman time pregnant ni bahaya tau..jgn ambil ubat sebarangan k..minta nasihat doc tau..jg diri..n get well soon..

^nanie^ said...

nad,prut kite kecit lagi..jeles oh tgk prut awk..even da 24 weeks..huhu

chik star said...

akak dulu tak timbul, tpi die tertutup. haha
jdik sempit gitu.
:P

nadiah said...

ally :

ehe. perot ally pon bulat jgk ek. mcm bola je sy tgk perot sy ni, hehe!!

skrg dh oke sikit, cuma selsema je ada. emm risau betul kalau nak demam selsema ni kan. hrp2 cpt2 oke la.

thanks ally

nadiah said...

^nanie^ :

hi nanie.

yeke, emm agaknya sbb org nie kurus keding sbb tu perot nmpk kot. tp bila tgk perot ni, risau jgak nanie, risau tkt baby besar sgt. ibu dia makan byk sgt skrg, huhu!!

nadiah said...

chik star :

eh tertutup ek? hehe, comel jgk tu, unik kan. :)

Sophie said...

Tengok perut nad yg bulat tu tetiba jeles pulak! Haha.. Bila la nak perut mcm tu...

nadiah said...

sophie :

pya baru 16 weeks kan, nt bila dah masuk 23 weeks mcm org, hrus la nt perot bulat cmni. kiut kan.kan. (hehe, puji diri sndiri lak)..

sbr ye pya, jaga diri leklok ye. :)

Puan nadxoxo said...

comelnya baju! hehe. nad nyer pusat masa pregnant xkuar hehe http://nadxoxo.blogspot.com/2010/09/pusat-terkeluar.html

kalau terkeluar pn masih comel!!

nadiah said...

puan nadxoxo :

hehe, baju pakai zaman blajar lagi ni.

aah, baru lepas bc ni, best la blog nad, byk info. sukaaaa!! :)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

kak nad!!~~ nampak sangat peyut itu bulattttt...hehehe...saya teka ek??

baby boyy!!! yeyeeee!! hahaha..teka jekkk...kan!!

tapi peyut saya bulat gak kali ni..kalo yg dulu bujur ke bawah xnampak sangat...kali ni terjojol plakss...nampakkk!!~~

xleh kaver dah kak nad!!~~ besh kan nak dapat anak first!! heehhee...feeling lain orw...

nadiah said...

weiyda :

aah, bulat kan, mcm bola dh. uhuuu!! kalau ikut scan aritu mmg boy, tp org nak kompem balik bila next scan nt, nt leh la shopping baju2 dia terus. Yay!!

excited la, baby first ni. weiyda pon same, kali ni baby boy kan. dpt spsang, lagi best. :)

oh la la!