Saturday, 15 January 2011

eh, awang hitam pon nak melawa jugak. ceh!!


eh awang hitam? who is awang hitam hah?????

err hitam kah dia? hensem kah dia? cun kah dia? ke dia biasa-biasa saja...????? <---- pikir sampai garu-garu kepala, (--").

HAHAHA, awang hitam tu aset penting sang suami dan isteri ni sebenarnya. sebab 'dia' bisa bawak suami pegi keje, balik keje, bawak sang isteri ni ke shopping mall, (eh?). jugak penting saat nak membawak sang isteri ni ke hospital, checkup itu ini. huh, penting kan, (=__=)...

jadinyaaa, minggu lepas cuaca di terengganu sangat panas terik, cepat-cepat je suami plan nak kasi cuci bersih awang hitam ni. yelah, kaler hitam dia dah jadi kelabu kusam dah sebab tak bermandi berhari-hari kau. eh, mandi lah, bermandi air hujan ajo. takde sabun buih-buih tuuu, huhu!!

hmm, dah alang-alang plan nak kasi bersih cun melecun tu, suami hantar awang hitam kat carwash aje, 8 hengget sekali cuci, HAHA. dasar perajin kan, huhu!!


hasilnyaaa, terus berkilat kauu. hitam, kau cantek tertarik kau memang da bomb lah!
demm!! sebab berkilat sangat, terus terpantul kependekan aku dalam gambar ni. ceh!! (--"). eh, suami kasi cermin tinted baru ni. hitam kelam you! eh, takde kelam mana pon sebenarnya, haha!

nah, zon selesa utk ibuk-ibuk mengandung ya!!

bekalan hari tua. dulu tropicana twister, kini tidak lagi, air mineral ajo, hoho! (--")

pencomel kereta.
pssst, keychain kuning tu aku buat sendiri tu, huhu!!

kereta merangkap rak kasut jugak, HAHA.



TAPI sayangnyaaa, ku harapkan panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengahari, HAHA. sebenarnya, balik je dari basuh kereta tu, tetiba hujan rintik-rintik air bergelora, emak bagi seposen, ayah bagi seposen, ehh bukan, bukan. itu lirik lagu zaman kecik-kecik kan, HAHA.

sebenarnya, balik je dari basuh kereta tu, dan sebelom gambar-gambar diatas disnap oleh haku, tetiba hujan turun rintik-rintik pulak, siap ade tahik burung menepek kt cermin depan mase park kat kedai makan, HAHA. jadi, terpaksalah encek suami, kasi lap balik awang hitam skali lagi.

yo yo, gigih dan kental mengelap awang hitam ni, nak kasi lagi berkilat ni, HAHA.


usia awang hitam sudah hampir 5 tahun kot bersama suami. bila ade ura-ura jek nak tukar kete lain, terus dia meragam, HAHA. merajuk barangkali. MiL cakap baby aku membesar dalam kete je, sebabnya tiap kali hujung minggu je, mesti nak balik kampong. balik kampong je, bila hujung minggu, huhu. balik pulak dengan perot boyot ni, jalan balik kampong pulak berlubang sane sini, terus bergoyang dgn haku-haku dan baby sekali lah, hmm.

jadi, bila anak aku mengamuk je nanti, pujuk je dia dgn naik kete je, huhu!!! (eh, tetiba)...

hmm. awang hitam --> biarlah kecik pon dia, asalkan dia berjasa. biarlah hitam pon dia, asalkan dia selesa. biarlah buruk pon dia, asalkan dia power. awang hitam takkan dilupa, sebab dia paling berguna utk aku dan suami, (^__^).

err, suami dah plan nak tukar side mirror ngn saksoba (ntah betol ke idok aku eja, hehe) baru. nak mencantekkan lagi hitam ni katanyaa. suami gila kete takpe, jangan gila perempuan sudeh, hoho!

6 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehehe...akhirnya terbasuh jugakkan awang hitam kak nad..saya punya black vivVOOOMMMM!! dah 3 bulan xterbasuh..!! last2 dah jadi mcm kereta antik zaman dolu2..ahakss!! PEMALAS PUNYA ORGKAN!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wahh.. shantek la awang hitam awak..
siap 'kasut sport' tu.. hihihi..
my awang hitam stakat wat pi n balik kije jerk.. huhuhu, tak sempat nk solek manyak².. dlm mak ai ckp camlori sampah, huhuh..
takpe.. dh nk letgo awang itam kat asben... :P

nadiah said...

weiyda :

haha, kete antik yer. oklah, antik pon leh pakai lg. kete org ni dh pndai meragam dh skrg, hehe!!

nadiah said...

<3LeilylUmmi Alya Husna<3 :

hehe, yeke. kete ni pon kekadang mcm lori smpah jugak, merata smpahnya. ni terjaga sikit sbb baru bsuh kan.

by da way, salam kenal! :)

chik star said...

aah betul bile ank menges pujuk naik kereta. bile ank tak mahu2 tdo, masok lam kereta bawak pusing2. xsempat separoh pusing tdo sudah.

nadiah said...

chik star :

betol kan, budak2 cpt je tido kalu pi jejalan ni. bagus lah, mak dia pon suka pi jejalan, hehe!

oh la la!