Tuesday, 18 January 2011

25 minggu sudeh, Yahoooo yabeda beduuuu!!

Alhamdulillah, sudah masuk minggu ke 25 sudeh. hmm. :)

minggu ni cabarannya sangat luarbiasa hebat, tapi takpe, aku kuat. eh? HAHAHA.

Jumaat lalu, aku terpaksa merelakan diri diurut oleh bidan, atau dengan nama kampongnya, pegi jamah perot dgn bidan. hmm, hajatnya memang mahu elak pegi urut ni, dah pelbagai alasan bagi kat Ma sebelom ni. tapi biasalah, orang tua lagi berkuasa, aku pon jenis yg patuh je perintah org tua, aku kan anak yg baik, HAHA.

lagipon aku terpaksa pergi urut jugak sebab dah tak tahan lagi dengan sakit di bahagian paha ni. dari sakit di paha kiri je, terus merebak ke paha kanan, pastu merebak ke bontot pulak, ayaya!! tak tahan mak!! sakit dia macam urat tegang gitu. biasa kalu sblom tido, suami urut sambil sapu minyak panas, sakit hilang kejap, then esoknya sambung balik, (--"). penah satu malam terbangun tido mahu pee, tapi bangun mamai-mamai dan terbangun dgn cepat dan bangun pulak dgn kondisi bdn yg tak stabil, hingga paha rasa macam terkehil pastu boleh pulak kepala accident dgn kepala katil, terus sakit berganda. termenangis terus aku kat situ, hmm. mak taknak lagi kena mcm tu, serikkk, (--").

sebelom diurut bidan tu, aku dah bertawakal dah, dan berdoa moga-moga segalanya selamat. semoga baby aku selamat dan takde apa-apa masalah. bagus baby ibu ni, sepanjang proses mengurut, dia senyap jek. agaknya dia taknak ibu risau kan, (^__^).

dan Alhamdulillah, selepas diurut, semuanya oke-oke saja. makcik bidan tu urut dan tekan-tekan kaki aku rasanya sungguh sakit tau, ouch! ouch! hmm, maybe sebab urat aku berselirat, dan aku pon jarang jugak pegi urut mengurut ni sebab tu rasa sakit kot, hehe!! sekarang paha dah rasa oke sikit, tapi takde lah 100% oke, kadang-kadang ade jugak datang sakitnya kalau tak betol duduk. jalan aku pon dah persis model maternity dress dah, HAHA. takde dah jalan ala-ala penguin comel lagi, hoho!! :)

hmm, perotku kini sudah makin comel, makin bulat, dan makin buncet, hehe! kekadang macam takut nak tengok perot sendiri sebab comel sangat, HAHA :). si suami selalu cakap :

"eh, perot sayang besar kan. B tengok terik macam nak meletop pon ado, hehe"...

"hei, B jangan ler cakap gitu. org takuttttttttttt. kang orang nangis kang, (--")"..

sekarang dah pandai gertak suami dgn menangis je, padahal tak nangis pon. acah je lebih, HAHA. tapi serius betol la, perot aku terik sangat, tapi takde pon gatal-gatal stretch mark tu. biasa je, cuma bulat yang terik. wuwuwuwuwu! ni baru 6 bulan, taktau 3 bulan mendatang camne. agaknya terbaring je, tak larat nak bawak perot dah kot, huhu!!

oh, cuak cuak cuak!! (T____T)

hmm, perjalanan aku pon dah makin slow la, mungkin sebab perot makin kedepan kan. orang cakap slow and steady, eceh! bila nak berjalan, rasa mcm berat je badan ni walhal, bila timbang badan maintain je dgn bulan lepas, takde lah naik banyak mana pon. eh, suami pon dah pandai bandingkan aku dgn dia macam kesah arnab dgn kura-kura, (T___T).

dia : arnab, aku : kura-kura.

begitu jugak lah aku dgn suami ni. aku jalan slow, suami lak selalu jalan cepat kedepan, tapi seperti biasa, kura-kura pon aku ni, tetap menang jugak sebab suami terpaksa lah pimpin aku supaya dapat jalan seiringan. dapat berlagak jadi arnab kejap je, last-last jalan slow jugak, hehe!! hei, suami mana tak sayang isteri kan. pulak, isteri comel mengandung macam aku ni, wakakakaka! *muntah hijau*...

*sila abaikan kaki kembung dan beruratku. huh!! buruk sungguh kan*

penimbang berjasa, hehe. baru je beli ni, seminggu kot. ikut nasihat Ma lah ni. Ma suh beli sejak awal-awal preggy lagi, tapi biasalah, aku kan suka last minit shopping, haha!! lepas makan je naik timbang sebabnya, nak kontrol berat badan, taknak naik sangat, taknak turun sangat. kan 23hb nak pegi checkup, takut kena marah dgn kakak nurse, so berjaga-jaga lah, hehe!!

eh, tengok i pakai kain batik u!!! HAHA. orang cakap, practice make prefect, hehe!! walaupon gaya pemakaian kain batik aku senget wal benget, tapi sekurang-kurangnya aku cuba. gigih cuba ni sebab nanti pantang, Ma kata suh pakai kain batik je, senang nak bergerak. tapi serius best pakai sebab sekarang perot makin besar kan, bila pakai seluar, rasa macam lemas je, tapi kain batik ni lain, berangin sikit, hehe!! pakai pulak ala-ala cam berkemban gitu, auww seksi sekali, HAHA.

hmmmm.

nah, belian baju baby online, serius tengah gila nak beli online jek sekarang. semua comel-comel, gerammmmm!! tapi aku beli ni bukan utk anak aku pon, beli untuk anak buahan aku, huh!! mereka-mereka yg jadi anak buahan aku seronok lah sebab dpt mak sedara baik hati cam aku kan, HAHA.

untuk asma' al huda - busha ladybug yang giler comel.
tak sabar nak tengok asma' pakai, dia bontot besau, lagi lah comel kan, :)

busha legging utk izzati maisarah.
pink, siap gambar cat, auuw!! comel-comel, hoho!! :)

romper hijau gambar gajah.
oh comel jugak, tapi takde pemilik lagi sbb taktau nak bagi sapa.
hmm, bagi anak aku jelah nanti, haha!

romper biru gambar katak, comel lagi, hoho!! :)
ini utk izzati maisarah lagi. romper utk baby 9 bulan kot..

dannnn

ini dia, model kita : izzati maisarah dgn romper biru.
ahh, comel berganda-ganda. love-love!!
dan ini hasil belian online di BABY IN THE HOUSE
sila-sila beli, owner dia baik, tarak tipu punyaaa :)

oh ya!! serius sedih bila baca entri Sheky pasal anak sedara dia. mudahan Aakif Haikal cepat-cepat lah sembuh ye. Ameen!! hmm, risau betol nak letak anak dengan pengasuh sekarang kan, dengan maid apatah lagi. bermaharajalela lah diorang bila tuan rumah takde. seriau den! terpaksa berfikir panjang lepas beranak nanti ni. kalau letak kat pengasuh pon, memang kena pantau habis-habisan lah. harapkan yang terbaik saja, Ameen!!

hmm, teringat kat anak buahan kat KL sana, Hakim dan Asma'. diorang memang duk ngan pengasuh bila umi abi diorang bekerja. mudahan mereka baik-baik saja. hmmm.

6 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wah...dah pi rasa perut ekkk?? sakit x kena urut?? hehhee..org takut nak pi uruttt..dan Alhamdulillah...semuanya back to normal...bleh deliver normal cam org lain!!~~ xsaboww!!


shopim on9 semuanya cantik kan?? anak sedara kat sini mintak satu lar aci?? ahakss!!~~

^nanie^ said...

nad,geramnye tgk romper n legging tuh..;-)

nadiah said...

weiyda :

Alhamdulillah, oke jek. xde pape lah mse urut tu. paha pon dah oke sikit...

hehe. shoppink shoppink shoppink, ahh botak mak lepas ni, huhu!!

nadiah said...

nanie :

kan, comel giler. org pon geramm je tgk. nt nk shoppink utk anak sndiri lak. hehe!

Baby Lion said...

hihihi...cantik...thnx u nad..;)

nadiah said...

baby lion :

most welcome!! :)

oh la la!