Tuesday, 21 December 2010

tido pon dah tak lena dah

tak pahamlah, kenapa dalam buku, dalam majalah, dalam internet cakap posisi tidur sesuai utk ibu-ibu boyot adalah MIRING KE KIRI? sebab apa? ok, sebab posisi ini memberi keuntungan utk kedua ibu dan bayi kan. Baiklah, tapi kenapa bila aku tido miring ke kiri, aku rasa macam segala jantung, buah pinggang, usus perot bertindih diantara mereka dan rasanya sakit sangat. kenapa?? ke aku sorang je ke rasa? huh!

emm kalau tidur miring ke kanan, best jugak kadang tapi nanti kejap lagi, perot jadi senget-benget dan terus ibu ni takmau tido sebab asyik dengan keunikan perot sendiri, hahahahaha! emm tidur meniarap memang TAKLAH, habis naya kau dengan anak engkau. huish!!

tidur terlentang pon dah lama elakkan sebab memang tak elok pon kan. habis camano tu? tidur duduk? 8 jam tido duduk. huh, memang hebatlah kau, haha!!

camni kah? huhu


anak ni harta dunia akhirat yang paling hebat, ibu tido tak lena pon takpelah, janji baby tu sihat. :)

again, Terima Kasih Tuhan!!

10 comments:

Puan aiNa Rahman said...

aina xleh tido ngiring, mesti rs perut tertindih pastu cam rs sesak nafas pastu. anak pun sibuk duk kick, die pun x slesa kot. aina tido terlentang pn cam x selesa gak..so, tido cam sengetkan badan sket, x telentang, x mengiring..hehehe

nadiah said...

aina :

aah. sama lah. asyik terjaga je skrg ni. em skrg kan org letak bntal tepi bdn, kira mcm sendal bdn lah, xdelah tido senget sgt, telentang pon tak. hehe!

sheky said...

sama la kita..hihi..tp skang x de masalah lg sbb zarul buatkan bantal yg sgt selesa..nnt sy upload kt my page..blh la korang cuba2.. ;)

nadiah said...

sheky :

yeke. ish! ni jeles ni. cepat update blog cepat!!

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehee...saya ok jer tido tp meniarap larr..syurga...!! weee

nadiah said...

weiyda :

amboi. syurga idaman tu. tp bukan bahaya ke gitu. hish!

chekgu Moe said...

nad... kalo ikot molie.. memang mengiring ke kanan yang sangat lena tidurnye.. kalo tak silap perut kite sebelah kanan, so elok megiring ke knn utk hadam.
kalo ke kiri rase mcm tertekan segala organ dalam badan kan?
tapi sejak dah masuk 6 bulan ni, mengiring kiri atau kanan dah tak jadik masalah dah...=) moga nad cepat dapat tidur yang lena k..=)

nadiah said...

molie :

Alhamdulillah, mlm tadi tido lena sebab org sendal bantal belakang org, memang best lah tido. hehe. cuma msti asyik terjaga sbb nk kencing je. hehe. itu normal kan utk ibu preggy. :)

.:Mrs. Engineer:. said...

ade bace kt mne entah, tido mengiring kiri adalah utk supply oksigen utk baby... :)

nadiah said...

mrs.engineer :

aah. betul tu, tapi tak selesa tido ke kiri, kena ada cara betul, baru selesa. hehe!

oh la la!