Tuesday, 28 December 2010

plan hujung tahun ni, pegi hujung tahun depan. bagus!

Bil tenet sudah dibayar tadi. SiL yang tolong settle kan. Yay!! terima kasih cikdo, jasamu dikenang. I love u lah!! hehe. emm tenet ni, bila lambat bayar je, mulala mesej reminder sampai berkali-kali, tenet pon terus macam siput. byk cekadak betul kau ni. huh!!

tadi SiL pegi bayar bil kat mini pejabat pos je, dan yang bestnya, bayar kat situ takde kena cas printed RM2 tu, serius bai! serius tak kena byr! Lain kali, aku nak bayar kat mini pos jelah, jimat RM2, muahahahaha!!! senang hati je diorg cas RM2, untuk apa? untuk print kertas je pon. eleh, aku pon taknak lah resit pembayaran tu. huh!!

habis!!

.............................

baiklah. kembali kepada cerita sebenar.

sbnrnya, aku baru termerancang sesuatu tapi masa tak kena lah pulak. emm sekolah dah nak bukak, suami sedang aktif bekerja dan aku pulak, perot makin kedepan ni, baru teringat nak pegi holiday dohh. masa suami tengah galak berholiday sampai dah taktahu nak kemana tu, memang langsung tak terpikir. takpelah, aku plan hujung tahun ni, kita pegi hujung tahun depan, hahahaha!!

eh nak kemana kita ni? oke, dalam malaysia sahaja ye, bukan oversea. tapi bila sampai sana, terus feeling oversea lah sebab keadaan dan bangunan situ ala-ala french dah. wallah!!!

bukit tinggi, Pahang darul makmur
Colmar Tropicale
source : KLIK

Garden View
swan putih berenang ke hulu ke hilir. auwww!
source : KLIK

Ya ampunn! lawa giler tempat ni. nape lah masa aku duk pahang dulu aku langsung tak terpikir nak ke sana, padahal dekat je, dalam satu negeri jugak. ni tak, bila dah pindah sini baru ler gatal nak ke sana. heh!! (T_____T). ni tak asyik-asyik telok chempedak, pantai batu hitam, pantai balok. ulang lagi dan lagi. arghh! sampai naik bosan dah ke sana. emmm kenapa baru tahu?? (--")

ehem, kenapa pegi hujung tahun depan? emm sebab masa tu suami cuti lama, baby aku pon dah besau kot. dah 7-8 bulan masa tu, jadi senang la sikit nak bergerak. letak je dia dalam stroller, huhu. tahun depan, InsyaAllah dah bertiga. jadi kemana-mana pon haruslah bertiga, baru syiok. Yay!! tak sabar. hehe....

nanti leh amik gambar macam ini jugak. ibu abah dan baby. Yay!! Jom berangan bersama aku. jom jom!!
source : KLIK

10 comments:

Ms SZ said...

hye nad! Sya pon ada plan nak pergi sini. tapikan ntah biler. cuti tahun depan destinasi lain dan dah booking tiket flight. tahun lagi satu pun macam dah ada destinasi dgn PIL, sejak kawen cuti tahunan gilir2 family, ntah bile nak sampai neh. huhuhu. Seronok tengok gambar yang nad letak kat sini!

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

WAh...BESh jer naMPak picture tuH....WEE!! besh gak kaLO PI SITu kaNNN?? KALo berduOOO LAgi besHHH!! AHaKSSSS...

KAK NAD DTG UMAH SAYA AMIK AWARD TAU!!

mamaleen said...

suka2 temapt ni.. tapi tak penah pegi pun.. nape tak pegi skarg ni? nanti dah ada 'handbag' susah nak gerak.. huhu.. tapi ok la kalau lepas ada baby pun.. cumanya kena prepare brg2 dia yg lagi byk dari brg mama n abah dia..

nadiah said...

Ms SZ:

kan, best kan gmbr ni. syok je tgk, hehe. emm rajin nya pegi bercuti, best la, merapatkan silaturahim kan. :)

nadiah said...

weiyda weing :

haha, berdua?? weiyda pegi la ngn weing nt. honeymoon. tempat ni cam romantik je. best tau..hehe!!

award?? wahh gitu, InsyaALLAH nt org pergi amik. thanks!!

nadiah said...

mamaleen :

emm mmg ingat nk pegi skrg mama, tp husband dh xde cuti, hujung thn lak dia cuti, so terpaksa lah pegi thn dpn, itupon kalu jadi la, hehe!!

Aah, msti separuh kete penuh brg bby je nt. dgn stroller dia, beg baju dia, segala mala lah..hehe!

^nanie^ said...

besnye nad..cm nk pegi gak..next year ngn bby..hehe

nadiah said...

^nanie^ :

best kan. jom pegi next year ngn baby, hehe. sy mybe end of 2011 bru nak pegi, InsyaAllah, plan je, taktau la pegi ke tak, HAHA!!

chik star said...

Teringin gak nk pi bukit tinggi.
tpi jauh bebenor pulak.
budget plak xbape nk ade.
humm enth bile dpt smapi sane.

nadiah said...

chik star :

memang jauh kan. emm sama la kita, xtau bila nak pi sana. nk kesana, bajet perlu la besar jgk bru best, emm xpe, kita berangan je dulu. hehe!!

oh la la!