Wednesday, 29 December 2010

anda-anda semua baik, jadi boleh kan tolong saya.

anda, anda dan anda semua, saya ada dua perkara perlu ditolong *mata kelip-kelip* :

1. saya pikir nak buat scan 3D/4D nanti. maybe bila dah 6 bulan atau 7 bulan sebab orang cakap time tu baby dah besar dan makin aktif kan, jadi scan nampak jelas lah, terus ibu abah nya gumbira tak terkata, huhu. tapi masalah disini, klinik yang ada servis scan 3D/4D area Terengganu ni macam tak banyak je, (T__T) (hasil dari tnya kawan, dan surf tenet, hehe). ada satu servis scan di Klinik Specialist lah (nama dirahsiakan) tapi situ just bagi gambar printed scan je, takde CD. emm saya mahu CD yang ada gmbr baby gerak-gerak dalam perot tuu, (--"). kawan jugak cakap, cost utk gambar printed scan plus scan saja sudah RM150. huh!! mahalnakmampuih!!

tapi kan, bila saya baca feedback mummy yg penah pegi buat scan kat situ ckap, servis situ memang hampeh, harga yang dia kena cas pon, mak aihh, RM300++ beb!! *pengsan empat kali*. RM300 tu untuk cas tersembunyi cnth makmal la, servis doctor la, bla bla bla. eleh, tipu lah. masa tanya kat kaunter, diorang cakap RM100 ++ je, tapi bila pegi sane scan, settle semua dan masa nak bayar, kat resit tertera RM300++, huh!! kejam, kalu nak pau byk pon, bagitau la dulu kan, boleh la kita bersedia mental dan fizikal dan paling penting ongkos nya, huhu!! oleh itu, klinik tu saya rejek, hahahaha!! specialist lah konon, cit!!

oh, ada satu lagi klinik, tapi saya belom review feedback dari mana-mana mummy thru tenet sebab tak sure lagi klinik tu ada servis scan 3D/4D ke tak. jadi, saya sendiri lah yang kena pegi sana tnya detail kan, hohoho!!

emm jikalau ada mummy-mummy, adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, aunty-aunty, uncle-uncle yang tahu mana-mana klinik yang ada servis scan 3D/4D terbaik area Terengganu ni, tolong inform saya ek. tapi saya juga mahu tahu cmne servisnya, doktornya hensem/cun ke tak, eh bukan, doktornya baik ke tak, bape costnya, dapat CD ke tak, printed scan tu saya mahu setiap penjuru baby, boleh ke tak? hah, boleh kan tolong saya ye, anda, anda dan anda semua!

dream home, 13 bilik babe!!
boleh ajak seluruh kaum keluarga tinggal bersama ni (^__^)
source : KLIK

2. saya belom ada rumah sewa. harap maklum!! (T___T). Jadi, saya mintak simpati lah sapa-sapa yang tahu rumah sewa area Chendering, Kuala Ibai atau yang berdekatan tu, sila-silalah inform saya a.s.a.p ek. sekarang ni saya duk menumpang rumah SiL dulu. bukan tak best duk sini, tapi best sesangat cuma terpikir kan barang-barang rumah saya yg tersimpan dalam surau tu, lama-lama kan mahu rosak terus barang-barang tu. sayangggg!! semua tu masih berkeadaan baik, dan masih boleh guna lama. :)

harga sewa below RM500 je saya mahu, nak rumah teres 3 bilik 2 bilik air, berpagar, secure environment, kejiranan yang baik-baik, rumah setingkat saja bukan 2 tingkat ye. dan if ada rumah yang nak dijual dgn harganya berbaloi-baloi pon, inform la jugak, kot-kot kena dengan bajet kami suami isteri kan, leh jugak, hohoho!!

oke, itu sahaja. terima kasih, bye!!

8 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

kak nad...td masa kat spital de gak tanya doc kat mana scan tuh p kat trg ni ada kat specialist tu ajorkk..kalo kat lain adapun kualiti kurrenggg...kalo kat kuantan ker mybe ada kottt...tp kosnya mmg 200++ keatas kalo nak sekali printed n cd...hehehee...mmbr blogger de gak buat kat kl kadang..200 jek siap cd bagai...akak search blog dia..PRINCESS N..

nadiah said...

weiyda weing :

kat kuantan mmg tahu nk scan kt klinik mana sbb spupu ada cakap. spupu buat kt sana sbb dia keje area sane, dia kena cas RM150 je, utk printed scan + CD, servis pon ok. berbaloi la. emm ingat malas la nk ke kuantan kan sbb jauh, takut nk travel jauh2 skrg ni. emm kalu kt specialist tu org xnak lah, buat rugi jek. hehe!!

Puan aiNa Rahman said...

kt klantan klo rm500 buleh dpt banglo kot..hehe. murah je kan kat sane. klo kt kl ni..rumah flat je la klo lepas rm 500. mahal sewa kt kl..uwaaa. rs cam nak balik duk kt kg je.

VieW said...

tlg bagitahu sy gak kat mane ade scan bagus kat trg..i n my wife da xsabar n tahu gander..kat klinik kesihatan aritu..skrin dia beso skrin hp nokia je..hahaha..lawak tol..i nak bawak dtg kl nie..jauh plak nak travel..aritu wife dtg kl..kena time krismas pulok..eee..i kije kl..kat pusrawi nie ade je skali cd..xsampai rm200 pon..tlg yer..mail me 9w2mgt@gmail.com

nadiah said...

aina rahman :

tulah, kat sini pon mahal mcm KL gak, hehe. ada yg murah tp kawasan pulak jauh. emm mmg best duk kg sndiri kan. aiyok, nak balik.!! :)

nadiah said...

encek View :

i pon taktau. wife u duk trgnu ek. emm stakat ni tahu kat KTS je, tp org cakap servis tak elok. wife u dh preknen bpe bulan? Nt i g survey2 dulu, if ada yg bagus, i bagitau u. emm kt KL memang byk klinik utk scan baby 3D/4D. sini takde, :(

VieW said...

huhuhu..mmg bes duk kg. sdiri..hukhuk..apekan daya..da bertugas kat cni..wife pun jauh nun di trg.. :( nway td baru pas tel klinik keluarga tepi kts tu..dia ckp kat klinik dia ade la utk scan..tp scanner biase2 jela..tp dia sgest 5 o 6 bln keatasla tuk scan..kut2 xnampak plak..tp staff dia bagus gile bagi penerangan...sembangmcm kitaorg da kenal lame..n i buat dia cam kaunter information plak..tanye2 pasal klinik2 lain kt trg tu hehe..papepun tq cik kak yg layan i td tu..

nadiah said...

encek view :

Yap!! kwn i ada suggest Klinik Keluarga, tp i dah mmg dh agak msti xde servis scan 4D tu. i xnk scan biasa sbb klinik private yg i slalu pegi pon ada scan biasa tu, sy nak scan 3D/4D tu..susahnya nk cari kt sini kan. aiyok!! eh kalu la ada kn, inform la jgk ek..hehe!!

oh la la!