Thursday, 4 November 2010

perokok tegar!

hebatnya merokok kerna :

1. syok habis!
2. sekali sedut, hilang seribu masalah. (ececeh. melampau)
3. hidup bergaya, hati bahagia.
4. saja. terikut kawan-kawan
5. tabiat zaman muda remaja. takleh tinggal dah.


banyak lagi sebab. malas nak list. sbb aku bukanlah perokok tegar. tapi anti rokok! uhuks!


tapi ayahku jua perokok, bukan nak salahkan dia, sebab dia dah terbiasa sejak zaman
kegemilangannya dulu. sekarang pon, dia sedang berusaha tinggalkan dunia merokok.
'Takpe We, usaha dulu. sikit-sikit lama-lama jadi bukit'.


mujurla, adik-adik lelaki aku 3 orang tu tak ikut jejak We.
dulu, ingat salah sorang ade la yg jadi perokok tegar juga. tapi idok la ado.
syukur!!


tapi taktaula, kot-kot kat luar jauh dari famili, diorg hisap rokok juga. cit!!
pelakon terbaik ni. tapi rasanya tak, sebab perokok pasti xleh tahan kalu sehari tak merokok.
mulut pon pasti berbau bila bercakap ni.
adik-adik aku tade simpton-simpton tu bila kat kampong. *syukur lagi*


cik abang aku pon tak merokok. sengaja cari anti perokok juga. senang.
takdela dia bau rokok tiap kali duk bermesra-mesra. hahaha.
dia penah rokok sekali, enjoy slepas tamat SPM. sekali sedut terus buang sebab dia kata
takleh nak hisap sangat. alergik kot!! hahaha.
jadi, takde la dia bau rokok, kete dan rumah pon takde la penuh asap rokok. takde takde!


aku suka perokok yang beradab. macam PakMuda aku.
tiap kali merokok, pasti kat luar rumah, jauh dari aku.
sebab dia tahu aku taksuka bau rokok dan seangkatannya.
bagus! bijak bijak...hehe!


merokok boleh, tapi jauhlah dari orang lain sbb orang yang menyedut bau
asap rokok pon boleh terjebak sama dapat sakit. biarla ko je yang sakit. tahu dok?


note : terjiwa nak taip entri ni sebab ade sorang brother sukahati dia je hisap dan hembus asap rokok kat aku, mase duk area klinik pulak. bengong!! %^&*()$#@$

2 comments:

wan yusnira said...

Abah kami dah terus berenti merokok pas doktor suh die berenti. semudah itu!

nadiah said...

wah senangnya. We ni penah berhenti kjp, then hisap balik. skrg ni tgh usaha xnk rokok lg. harap2 jadi la.

oh la la!