Tuesday, 30 November 2010

emo, oh! itu tidak baik

ramai yg cakap perot aku makin besar. ah, ada aku kisah!!
paling penting, babyku sihat walafiat kan.

semalam pagi, suami keje pagi dan sepatutnya balik awal, tapi nak masuk tengahari yang matahari dah tegak tulah, baru dia balik. sekarang dia sudah pandai-pandai pulak merewang dengan kawan-kawan dia. uh!! mentang-mentanglah dia duk kg halaman sndiri kan, ramai kengkawan. cis!! sebenarnya keje sang suami tak macam orang keje opis pegi keje pagi, balik bila dah petang. oh bukan bukan!! dia kadang-kadang keje pagi balik tengahari dan keje petang balik lepas maghrib. kadang keje pagi saja. kadang keje petang saja. kadang keje pagi dan petang. emm paham tak camne keje suami aku? err kalau tak paham, sudahhhhhhhhhh!! hehe.

tapi ni bukan nak cerita pasal keje dia. tapi nak cerita apa yg buat wa bikin panas. emm selalunya wa memang tak kisah dia balik jam berapa, janji dia ingat wa yang bersenggeng kat rumah ni. ehem! dia selalunya akan tepon wa kalu dia balik lambat ke apa. dia memang husband mithali. huks!! sebelom balik rumah, mesti tepon wa, tanya wa mahu pesan beli pape, nasik lemak ke, keropok goreng ke, majalah ke, eh papelah. bukan sejak preggy ni dia bermithali segala, tapi sejak lepas kawen lagi dia begitu. heh heh!!

tapi semalam, wa emo tahap dewa. wa menangis dan terasa hati sebab dia lambat balik. padahal dia dah tepon cakap, 'yang, abg balik lambat sikit ni, abg nak berlepakk dgn kwn2 abg dulu ni. minum2 sembang2!!'. memula wa orait punya, no hal lah. wa isteri sporting morting. tapi tetiba jek, wa jadi sayu. sedih. rasa suami tak sayang wa pulak. (eh tetibalah kau ni, tadi orait jek!!)sungguh ni, wa tak tipu. (T__T). wa pon mesej dia tanya dia bila nak balik, dia cakap kejap lagi. wa tunggu punya tunggu, dia tak balik jugak. dia mesej dia berkali-kali tanya, wa tak tepon dia sebab taknak kawan dia cakap wa kaki control. heh heh!! wa baik, wa tak control dia. biaq pi la dia nak buat apa, janji halal. (eh eh?). pastu dia tepon wa cakap, dia ondaway balik dah, dan dia dah beli nasik minyak dah kat wa, wa belom breakfast mase tuuu tapi dia lambat jugak. dia sampai umah bila matahari dah terik, wa frustlah. wa pon menangis selok. eleh, benda ciput pon nak nangis kan (monolog wa dalam hati). jenuh dia pujuk wa, wa konon-konon taknak makanlah nasik minyak tu, walaupon perot wa dah berghazal kan. tapi lama-lama wa makan jugak. kesian kat baby. (ececeh,pdhal kesian kat perot sendiri kan. ngeh3)

emm ntahlah. sejak preggy ni, wa rasa jiwa wa emo sikit. pantang tak kena mesti nak merajuk, menangis segala. betol, emosi wa tak stabil mane lah sekarang. wa citer kat adik wa, tapi adik wa marah wa sebab dia cakap emosi ibu akan efek pada baby. if ibu manja-manja sangat, anak pon akan turut manja lah nanti. if ibu strong, anak pon turut strong. hah, mahu anak manja ke anak strong? mestilah anak strong. yah! yah! anak ibu strongkan, takmau manja-manja ni.

note : kena praktis berhati kering ni, barulah senang nak control jiwa. heh heh!!

2 comments:

Puan aiNa Rahman said...

normal laa...saye juge begitu. tp since da preggy ni, dah lame x nanges..haha. klo sblom ni asek nak nanges je. eheh

nadiah said...

aina : org sblom ni tak nangis. tp sejak prggy ni, jadi sensitif lebih. asyik nk nangis jek. hehe

oh la la!