Friday, 5 November 2010

39kg to 42kg

3kg naik beb. dalam masa sebulan, err mungkin sebulan lebih kot naik sebanyak itu. if dulu, makanlah nasi serice cooker pon, takkan naik punya. maintain 39kg jek. T____T. sistem pencernaan dulu bagus, lepas makan je, terus nak berak. (opss! maaf. bahasa kasar. hehe) terus nak buang ayaq besar. hehe. sekarang pon bagus, cuma makanan ade jugak la yg sempat jadi lemak kot, sebab tu mudah naik berat badan. hehe. bagus bagus!!

target aku, 50kg++ je mase preggy ni, takmau lebih2, nanti susah wei mahu turun. sebab ingat lepas bersalin, nak maintain 45kg lak. cukup BMI. yes!! ohye, pipi pon dah naik sikit. badan, tangan belom, still kurus aje. huks! perot pon dah kedepan. makan overdose sikit, pasti sakit pusat sampai nak jalan pon terbongkok-bongkok. hehe. cabarannya setakat ni begitula. doctor nikzul aziz nasihat, do not eat much, tengok je orang lain makan. haha.


nah! kondisi pipi yang mendadak naik.
tapi sebenarnya takpon, posisi gambar ni buat aku mcm gemok. hehe.

psst : ni gambau lama ler..hehe

current picture!! 02.11.10
pakai seluar senteng sebab ikat tali seluar atas perot. haha.

3month ++
perotku bulat. amik gambar sebelom tido semalam.
posisi tepi dan posisi depan. errr dah nampak kan? hehe

3 comments:

Cik Cha said...

comel pewut!

Puan aiNa Rahman said...

perut da bulat dah..hehe. comel je. mebi sbb nad kurus kot..tu snang nampak. aina bdan dah sedia "comel" tu bila dah 4 bulan pun nmpak cam xde beza. baby dah gigit lemak² mama die utk kasi ruang kat die berenang² lam perut neh. hehehe

nadiah said...

cha : ^___^

aina : aah. sbb kurus jd perot sng nmpak. xpe, nt bile dh 5 6 bulan, perot aina pon pasti nmpk gak. hehe

oh la la!