Saturday, 30 October 2010

lamanya tak update

mahu anak secomel ini ^____^ (tetiba kan?) hehe

lamanyaaaaaa tak update pape. bukan sebab membizi yer Miss Cha, tapi laptop kesayangan, kecintaan ni meragam pulak. haiyak!! jadi terpaksalah mamanya duk terperuk tanpa buat pape. cit!!

mari, i mahu cerita sikit perkembangan diri i..hehe!!

1. pregnant : sudah 3 bulan sekarang. weee!! cepatnya masa berlalu. perot i dah nampak bulat dah. kalu tengok sisi kanan, sisi kiri dan depan, memang nampaklah. hehe. adik i cakap i pregnant twin sbb perot cepat bulat, tapi i dah scan dah, memang sorang aja. ini pon dah cukup bersyukur..^____^. selera makan memang makin-makin bertambahlah, uwek uwek pon dah kurang sikit. hehe. cuma bau-bau ikan atau pape yg bergoreng masih xleh ler...hoho!! bersabar jelahh.

penah sekali goreng sotong kat umah mertua, lepas settle goreng terus rasa mahu pengsan. pening kepala ya rabbi. memang tak tahan. ingat nak sambung goreng ikan, tapi sori, memang tak dapet laaa..terus ler baring dan tido tak sedar diri..sampai makan tengahari pon tak selera dah..hahahaha!!


2. tahun depan (2011) : plan asal mahu pindah ke negeri lain pula sebab encek suami mungkin akan berpindah keje (lagi), tapi masih tidak sure sbb aku ni malas benar nak pack dan angkut barang pindah randah ni. leceh!! kalu jadi, maybe bulan depan dah perlu cari rumah sewa lain. ntah bila la mahu merasa duk rumah sendri kan...T___T. asyik bayar sewa bulan-bulan jek. rugi!!


3. cuti : sebulan okey!! encek suami yang cuti, aku ni hari-hari pon cuti. hehe! jadi sekarang ade kat kampung lah. kejap kat kuala besut, kejap kat kota bharu. asyik la berulang alik, adatlah hidup berumahtangga kan, muafakat membawa berkat. ececeh!! walaupon kuala besut - kb hanya sejam saja, tapi pinggang ni rasa jugak lenguh-lenguh ni. memanglah, cepat lenguh, letih, penatlah sekarang.

4. gemok : sebenarnya belom gemok lagi tapi orang cakap aku ni makin berisi sikitlah..hehe!! ^____^. seluar jeans dah xleh pakai sebab ketat sudeh!! wow ketat oke, kalu sebelom ni luss jek...hehe!! sekarang ni aku pakai seluar bertali jek, senanglah, main ikat-ikat je. seluar trek pon xleh pakai sangat sebab getah seluar tu ketatlah, lemas rsnya...setakat ni baru beli seluar aje, baju-baju pregnant ni belom sbb perot baru nak bulat kan. maybe bila dah 4 5 bulan, nak belilah baju baru.

5. bosan : betul ni. tapi salah aku sendiri. padan muka!!! T____T


6. bergaya sakan : emm takde mood nak melilit tudung macam dulu-dulu. sekarang senang pakai tudung syria jek. simple tapi comel. hehe! mood nak bergambar pon kurang jugak. alahan kot. hehe! tapi teringin nak bergaya sakan bile tgk orang pakai tudung cantek-cantek ni. tapi kan, orang tua cakap, jangan pakai lilit sangat, nanti baby terbelit tali pusat. ntahlah, orang tua yang cakap!!


7. pantang : bukanlah pantang, tapi proses berjaga-jagalah. Ma cakap, sekarang ni baby tengah nak berbentuk, jadi ibu bapanya perlulah jaga tingkahlaku, percakapan, perbuatan dan seangkatannya supaya baby lahir nanti sihat sempurna. InsyaAllah!! kena banyak doa sekarang. aku pon lepas solat selalu baca doa supaya semuanya selamat nanti. baca surah-surah yang patut. mudah-mudahan semuanya baik-baik saja. ^____^


8. Mekah : musim ke Mekah sekarang, my nenek ada kat Mekah sekarang. i call my nenek 'MOK'. Mok pegi 14hb Oktober lagi, sekarang ni sudah 16hari Mok kat Mekah. sebelom ni Mok selalu sakit-sakit, tapi bila dah sampai Mekah, Mok sihat walafiat. Alhamdulillah. memang berkat kat sana kan. moga-moga dia selamat beridabat hingga ke akhirnya. AMIN!!


9. Bola : malam ni final bola Malaysian Cup antara Kelantan vz Negeri Sembilan. sekarang ni sudah seri 1-1 tapi aku bukanlah penyokong fanatik bola mane, tapi sebagai anak jati, harap-harap Kelantan menanglah. hehe.


10. nite : dah mengantuk ni. takmau tengok bola sampai habis. okey, gud nite!!! ^____^. rindulah kat kawan-kawan!!

3 comments:

Cik Cha said...

Hehe! Lepas ni pndah ke mana? bila nak mai pndah ipoh hihik! dah 3 bulan ye. cepatnyaaa... esok lama-lama tak hupdate sedo-sedo dah bersalin...
comelnya nenek panggil 'mok' , if grandpa pula??

FaRiHa said...

kak nad sudah bersihkan sawang labah-labah la..wehoooo!!!

nadiah said...

cik cha : pindah kemana? rahsia lagi sbb belom konfirm lerr. hehe. tapi pastinya bukan ipoh sbb jauh ler. tahun dpn dh bersalin. hehe. grandpa panggil ayah, tp dia dah lama xde. T___T

iha : tula,sawang-sawang dah penuh nie. nanti rajin la nak update sbb laptop dh ok. hehe

oh la la!